Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

måndag 11 januari 2010

Skogens konung

... i TVÅ exemplar dessutom. Det var vad vi träffade på under sen kvällsprommis efter pudelklubbens möte ikväll. Där kommer jag och Nelsson helt fredligt, närmar oss hundtoan som är målet för promenaden och jag tänkte precis att "nu kan ha få springa lite lös med släpande koppel". Då stod de där: på 50 m avstånd en reslig älgko och något 20tal m bakom henne ytterligare en! Precis där vi skulle fortsätta promenaden. Mitt i villaområdet, visserligen i kanten av fotbollsplanen men ändå. Kan väl säga att vi valde en annan väg och Herr Pudel märkte nog egentligen aldrig vad som fanns i närheten, vinden låg på från ett annat håll, och matte höll stenhårt i kopplet.

Så nu måste vi i fortsättningen även hålla reda på älgarna förutom alla hundar, löptränande tvåbenta, unga ligister på moppe, äldre ligister (?) på snöskoter och vanligt löst folk med eller utan cykel. Och så en del bilar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nä sådanadär hiskeliga saker vill man inte springa på. De borde veta att hålla sig djupt inne i skogarna.

Majsan

Anonym sa...

Körigt ;). Minns fortfarande hur jag en gång när Tilda var valp sprang i panik från en älg som dök upp i en buske två meter ifrån oss. Just så som man förmodligen inte ska göra./Erika