Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

onsdag 22 september 2010

Varför just det namnet?

Snazzys Florence , 2005-2008. Här ca 15 v.

FLORENCE: Hon hade redan sitt namn från uppfödaren och fick behålla det, även om vi (lillmatte) egentligen tänkt Stella. Men vi tyckte Florence passade henne bra. Hon var familjens första hund, en vit boxer. Sanslöst charmig, energi som få och fick flytta tillbaka till uppfödaren efter knappt ett år. Där levde hon resten av sina dagar, fick somna in som 3-åring p g a hörselproblem och svåra tassbekymmer.

Drefvikens Fred Astair,  f 2007-03-30.
"Nelsson", 10 v.
NELSSON: Han skulle också heta Stella men det gick ju inte eftersom som han är en hane. Grannens hanhund hette Fille och matte tyckte att Nisse skulle vara fint, lillmatte höll på att skratta ihjäl sig, varpå matte föreslog Nilsson - ännu värre skratt. och dessutom hette ju ett antal av grannarna det men lillmatte kom då på Nelsson. Och sedan var det ju inte helt fel att ha samma namn som en frihetskämpe Nelson Mandela och en amiral Lord Nelson. Förresten har en av familjens resväskor namnet Nelson också. Nelsson är numera en Pudelherre i Sina Absolut Bästa År. Han har påknapp och avknapp och en avmätt inställning till delar av livet.

San-Jo-Les Kairo,  f 2010-04-26. Ca 16 v.
KAIRO: Han skulle också heta Stella men namnet stötte återigen på patrull p g a könet. Så när det stod klart att en av hanarna i kullen skulle flytta hem till Nelsson så fick vi bestämma vilket av de tänkta namnen som han skulle ha, och valpens blivande matte valde då Kairo (de övriga var Korfu, Kansas, Kalix, Kabul). Och så blev det även tilltalsnamnet för denne ystre kille. Kairo har också av- och påknapp men hans tempo överstiger allt familjen hittills sett.

Och sist men inte minst.....

Maj-Britt, Maja , Majan,  Majsan -
kärt barn har många namn .
 10 årig hemmaLucia 2005
 MAJ-BRITT: Mormor kallades Britta hela sitt liv, men hette egentligen Maj-Britt. Farmor kallades Maja, hette egentligen Maria. Valet var enkelt när en flicka såg världens ljus 1995. När hon så småningom kom i dagisåldern skulle hon kunnat ge vad som helst för att istället få heta Britney Spears eller möjligen Linda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kanske kommer en liten Stella så småningom. Passar fint på både två- och fyrbenta tycker jag.

/Majsan