Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 10 oktober 2010

En matte, en pudelherre och en pudeltorped ensamma hemma

Kairo i lövhögen.
Kairos matte (tillika Nelssons lillmatte) samt husse är i kungliga huvudkommunen över helgen för att vara med på bröllop. Matten kunde inte följa med för pudeltorpeden är för liten fortfarande att lämnas bort över en helg, tyckte de tvåbenta.
Så vad gör matten när de andra tvåbenta är bortresta? Jo städar bubbelbadkaret och toan halva dagen, resterande del av dagen krattades löv med hjälp (?) av de fyrbenta som också fick sin beskärda del av mattes uppmärksamhet. Rejsa i trädgården ett antal gånger. Promenera fint i koppel, en och en, svårt för pudeltorped att ensam vakta huset en halvtimma medan Nelsson fick sin valpfria stund. Promenera mindre fint i koppel tillsammans båda två på sta´n, besökte Vacker Tass (varför ska alla lokala butiker gå upp i landsomfattande kedjor och byta namn till Arken Zoo resp Djurmagazinet om de säljer hund- och kattsaker mm, Lindex, Dressman, KappAhl, HM, Coop Forum, Åhléns och ICA har vi väl nog av) för att inhandla reflexväst till pudeltorpeden, och lite annat mer eller mindre nyttigt. Träna lite sitt, ligg inne och ute, i affären och på sta´n, på gräsmattan och på trottarerna runt ikring här. Leta Frolic i vardagsrummet. Kissa på parkettgolvet (torpeden).
Stryka tvätt medan man ser på TV och som lön för mödan fick matte ÄNTLIGEN sitt länge efterlängtade bad (rörsystemet har länge varit smutsigt och matten ville inte riskera någon konstig infektion, därför krävdes en omfattande rengöring av rörsystemet). I ett skåp hittade matten en konstig men välluktande badpryl från LUSH, oklart vad det var men matten tänkte att det blir säkert bra att stoppa i vattnet. Sagt och gjort. På med vattenmassagen från det väl rengjorda rörsystemet. Och sedan blev det SKUMBAD utan dess like. Skum överallt! Massor med skum!
För övrigt är allt som vanligt. Valpkursen för Kairo är slut, men några av deltagarna fortsätter träffas för att träna ändå en gång i veckan och Matten och Nelsson hänger på. Platsliggning med störningar och gå i serpentin runt varandra är nyttigt även för Pudelherrar i Sina Bästa År. Svårt blev det när den söta lilla beageln Nora passerade... Alla andra valpar är killar, de brydde sig pudelherrn inte om.
Nelsson anlägger nu ny frisyr allteftersom. Siktet är kanske något åt T60-hållet, stramare variant. Kanske ska han trots allt få äntra utställningsringarna igen i november, då som medhjälpare till Lillmatte som kanske ska tävla i juniorhandling på inoffen Norrbottens Vackraste Hund. Kairo ska ställas i valpklass, men i juniorhandlingen måste man visa en hund som är anmäld i vuxenklass. Så vad gör man? Då får man offra sig, och bli utställningshund igen för en dag.
Jaha. Och hösten är här. Löven virvlar runt, det tjuter i knutarna nu i natt när matten sitter vid datorn. Syrenerna och björkarna är avlövade, häggmispelhäcken lyser gulröd liksom lönnen. Paradisäpplena är mörkröda, hänger kvar på träden som snart har tappat alla löv. Lövhögarna blåser väl bort i natt, matten hittade ingen plastsäck att trycka ner dem i.


Nelsson i american toilette moderne.

Snygga killar i trädgården 9 oktober.
Och så påminner vi om att den 9 oktober skulle John Lennon ha fyllt 70 år om han fått leva vidare. Visst är det konstigt att ens ungdomsidoler plötsligt, utan att man märkte hur det gick till, är (skulle ha varit) gamla gubbar. Nu blir det en ny högtidsdag att minnas i familjen - lillmattes storebror och hans spanska sambo vigdes i Stockholm. Nästa år siktar matte på att vara med på den stora bröllopsfesten som då ska gå av stapeln i Barcelona.

3 kommentarer:

Erika sa...

Ser framför mig hur badkaret bara översvämmas av monsterskum :).

Majsan sa...

Säger som kören i bif filmsnutt "Skum, skum, skum, skum"

http://www.youtube.com/watch?v=GRcYa_XOMWM

Unknown sa...

Kul att läsa om pudeltorpeder och annat man drabbas av när man skaffar hund nummer två... Om jag var hund skulle jag gärna komma till en familj där det fanns en erfaren herre/dam att se upp till... (jag menar äldre hund)...