Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

torsdag 14 oktober 2010

Kung Bore i antågande!

Vintern slog till i morse helt oväntat för många av oss. 10 cm blötsnö som fortfarande kl 6.30 vräkte ner, matten fick börja dagen med att sopa trappen snöfri, den lilla biten till brevlådan räckte för att bli blöt om de bara fötterna i foppatofflor, morgonrocken kändes liiite fel som enda plagg utomhus. Matten pulsade i väg till bussen som var tio minuter försenad vid vår hållplats och ytterligare fem minuter sen vid ankomsten till Luleå.

Kairo drabbades av pudelfnatt i koppel när han morgonrastades av sin matte i snön, en ny erfarenhet för pirayan.

Matten och Den erfarne Nelsson samt Pirayan Kairo slog följe med labradåran Meija och hennes matte på kvällsprommisen. Kairos egen matte hade konsertframträdande med musikskolan. Kvällsprommisen gick denna gång förbi Travet där travtävling pågick. Ännu en ny erfarenhet för Pirayan, som tyckte att det där med hästar på 25 meters avstånd var ett överskattat kapitel. Den erfarne Nelsson däremot visade tydligt att han minsann ville stanna en stund till och kolla in pållarna, när övriga sällskapet skulle gå därifrån. Labradåran Meija förhöll sig neutral till hästarna, hon hade intressantare uppgifter att följa med nosen tätt mot marken.

Och dagens mest glada nyhet: matte har blivit gammelmoster igen idag, nu till en välskapt flicka.

Och till stor glädje är också att  den häromdagen i Stockholm försvunna mellanpudeltiken Ella återfanns enl uppgift välbehållen efter knappt ett dygn.

2 kommentarer:

Erika sa...

Meija låter som en kollega till Tilda. De fokuserar på viktiga saker. Så får de däringa pudlarna hållas bäst de vill :D.

Lyckopiller sa...

Usch ja...visst fick vi snö alldeles för tidigt...