Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 17 oktober 2010

Helgens dubbel eller kanske halv..

...apropå "Dagens dubbel" som gick av stapeln på Travet när pudelkillarna och matten råkade titta in där en kväll i förra veckan tillsammans med labradåran Meia och hennes matte.

Lördag: matten och Nelsson tog en rejäl promenad på ett par timmar mitt på dagen. Promenaden började vid Gruvbergets fot (transport dit av husse, som åkte vidare), gick längs de markerade skoterspåren där skotrarna ännu så länge inte tagit makten, möjligen p g a det något i dessa sammanhang tunna snötäcket, och fortsatte längs kraftledningen. Där fick matten problem  med snö i skorna, Nelsson skuttade glatt på i snön, mellan tuvor av osynligt blåbärsris, stubbar och stenar. Promenaden gick uppåt en stund, men så småningom styrdes kosan nerför igen och när elljuspåret kom allt närmare fick Nelsson finna sig i att bli kopplad igen.
Fortsättning hemåt längs trafikerade gator, men med liten avstickare för platsträning och inkallning. Och under hela denna härliga promenad fick Kairo, stackarn, vistas på trimbordet. Denna i Nelssons ögon förhatliga inrättning.

Nelsson på Gruvberget i första snön

Världens finaste Nelsson, höll sig så fint till matte hela promenaden.
Notera den fluffigt mjuka nosen, särskilt vänstra sidan...
Matten och Nelsson har fortfarande olika åsikter om hur mycket som ska rakas.

Tränade platsliggning på vägen hem




Platsliggning kan man träna hemma också,
tillsammans med pudelpirayan Kairo till vänster.
Han klarar inte lika lång tid som Herr Nelsson.

Söndag: Nelsson fick en synnerligen trist dag i hemmets vrå med husse medan matte och lillmatte for på inofficiell utställning i närområdet med pudelpirayan Kairo. Han matte var ganska stolt över placeringen som BIS-reserv i finalen i valpklass 1 med 16 valpar i finalen. Kairos matte hade själv fixat till pälsen o allt innan.


Whippeten bredvid Kairo blev så småningom
BIS-1a i valpklass 1.



Glad matte och trött Kairo som blev
BIS-reserv i valpklass 1.





1 kommentar:

Erika sa...

Alltså har Lill-Matte fixat Kairo själv??? Vilket proffs! Ni får flytta hit. Hon har en klippkund direkt (vit och galen).