Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

torsdag 1 juli 2010

Socialträning på flera sätt

Koppelträning på vår gata


Lite uppdateringar:
Tisdagen blev en välfylld dag för de två pudelpojkarna, om man nu kan räkna pudelkrokodilpirayan dit. Den mer förståndige av de två fick äntligen efter ett längre uppehåll komma ut i skogen igen. Skönt att sträcka ut en stund över mossa och stockar. Men värmen var stor och uppförsbackarna kändes, åtminstone för den något otränade matten. Och tomt på folk och fä var det, så matten fick lite björnnoja när snåren tätnade och underhöll pudelkillen med diverse visslande och sjungande. Tillbaka till bilen delade den tvåbenta och den fyrbenta på vattnet. På eftermiddagen bar det sedan av till sta´n. Den yngre vilden skulle socialtränas. Det blev till att besöka Vacker Tass = Arken Zoo, kissa i stadsparken, åka i väskan genom sta´n, och promerera lite på trottoaren in till hundcafét där vi var de enda gästerna. Sedan tillbaka igen till bilen, mestadels i väskan för den vilde. På kvällen var alla trötta. Men eftersom det blev ett spöregn just när matten och Nelsson skulle ut så blev kvällsprommisen kort. Och Nelsson fick visa att han minsann kan sitta på en bytta.

Vad gör man inte för en åttondels Frolic?

-Kom igen, fegis!
Onsdagen blev en nästan lika välfylld dag. Den yngsta tvåbenta i släkten besökte oss hela dagen, d v s matten blev inte bara matte (förutom hustru, mamma, ledig? arbetstagare) idag utan även barnvakt åt ett-årige bonusbarnbarnet. Nelsson var svartsjuk, den lille vilden var nyfiken, och på eftermiddagen var alla väldigt trötta. Husse och barnets far var inte närvarande större delen av dagen.
På kvällen piggnade de två pudelpojkarna i a f till. Den yngre rejsade på på gräsmattan och den äldre var inte sen att hänga på när han märkte att någon glömt att stänga ytterdörren. Det blev ett flängande hit och dit. Den Äldre lyssnade halvhjärtat till kommandot "Sitt Nelsson", satte sig och väntade - då kom Den Yngre farande som ett skållat troll och Den Äldre klarade inte att sitta kvar. Gång efter annan upprepades denna lek. Till slut stoppades den av Den Yngres matte som fångade upp honom i farten så att säga. Inomhus var det sedan Den Äldre som kvicknade till och försökte få igång Den Yngre som väldigt gärna ville men inte riktigt vågade.
Och på grävningsfronten kan man bara säga: märkliga äro dessa utgrävningar. Nu har hela processen vänt åt andra hållet igen. Gropen har så att säga flyttat bakåt. Ingen begriper någonting.

Sommargrönskan vid Svartbyträsket

Och motljusbild av samma träsk med
kvällshimmel

1 kommentar:

Erika sa...

Gropen flyttar sig! Kusligt :)!

Ja, det låter som att ni har Full Fart. Vad annat kan det bli med två Pudelherrar i sina bästa år? Mycket gulliga, båda två!