Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

tisdag 20 juli 2010

Piteå-Överkalix-Gruvberget

Vad kan dölja sig där månntro?
Utställningshelg med Uppfödaren Leone som vapendragare, dvs friserare och handler = matten kopplade av och hölll  nervositeten stången! Nelsson fick en 2a på lördagen i Piteå, ingen vidare kritik som snarast skulle kunna betraktas som konstig. Monya fick en 1a som vi tror att Leone trots allt var nöjd med. På söndagen drog följet norrut till Överkalix, som mötte med snåblåst, kastvindar och så småningom ännu starkare vindar. Tältet sattes upp under viss vånda, granntältet blåste sönder. Den här matten förankrade tältet väl, men trots det knakade det i pinnarna och smällde i duken i den allt starkare vinden. Så småningom blev det äntligen Nelssons tur. Då hade duggregnet blivit alltmer markerat, Nelsson fick en 2a IGEN, men kritiken var bra. Tikarna stod på tur och Leone och Monya äntrade ringen. Det regnade lite. De väntade. Regnet ökade, och ökade Riktigt Mycket. Det blev paus för att invänta bättre väder. Sådant uppstod inte. Monya visades således i skyfall. Fick trots det en 1a.
På återvägen utökades sällskapet med den brune mellanpudeln Pompe med vidhängande matte. Idag har hela sällskapet varit till Gruvberget inte mindre än två gånger. Först för skogspromenad med alla pudlar inkl pudelpirayan Kairo som fick finna sig i att vara kopplad för att inte köra slut på sig totalt som han annars har en tendens till i sällskap med de övriga. Monya, Nelsson, Malva och Pompe fick fritt spelrum en stund i skogen. De njöt. På kvällen blev det en repris till skogen för de stora för lite spårträning, medan lillkillen fick vila hemma.
Nelsson, Monya, Malva, Pompe

Storhundarna ligger så snällt, men in smög sig Kairo
Vovvarna på toppen av Gruvberget, i bakgrunden skymtar
Svartbyträsket
På gräsmattan igen, ordningen är densamma som ovan.
Fast för det mesta var det full fart, ingen satt still.

3 kommentarer:

Erika sa...

Vad underbart vackert där på toppen av Gruvberget! Kan tänka mig att det var en upplevelse för Leone att få se (det skulle jag ha tyckt i alla fall).

Majsan sa...

Roligt med alla bilder. Den där ruskväderbilden var riktigt talande.

Anonym sa...

DEN ruskbilden säger allt! Anna-Carin du kan väl skicka den till mig.. i utbyte får du ett par stiliga bilder på en mkt stilig herre!/Leone