Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

lördag 26 mars 2011

Bortrest

Inte Stockholm!!!
Men vilken stad kan det tänkas vara?
Ledtråd i högerkant av bilden!
Matten har varit bortrest ett och ett halvt dygn på snabbvisit i Kungliga Huvudkommunen. Centrala Stockholm en fredageftermiddag är ingen höjdare när man är van vid det något lägre tempot i landsorten, att inte behöva knuffa sig fram, hålla in tårna så man inte blir överkörd av en buss när man väntar på grön gubbe. Fast det är klart: Hötorget med massor av blommor i torghandeln, spirande tulpaner i riset under buskarna i parkerna och nå´n enstaka blommande krokus - det kan inte Norrbotten erbjuda den 25 mars. Nää, här är det blankslipad skarsnö som glittrade i ljuset från gatubelysning i den i övrigt mörka marskvällen när pudelkillarna och matten tog kvällsprommisen. Mycket att nosa på för pudlingarna, nu när dikeskanterna är framplogade och trottoarerna snöfria men ännu förrädiskt hala av fruset vatten.

Förutom en krokus och några tulpanblad bjöd Stockholm på hård vind, kyla, sol och späckade kursdagar förlagda till Bonnierhuset. Nu kan matten ännu mer om ADHD och konstaterade på hemvägen att Arlanda Express kör som max minst 205 km/tim. Ujujuj. Och inget säkerhetsbälte har man.

Väl hemma igen har matten skummat Pudelnytt och låtit sig impas liiite av den ståtliga Rocky på framsidan.

Imorgon ska pudlingarna vakta labradåran en stund. Ja, de ska ha lite hjälp av matten också.

3 kommentarer:

Erika sa...

Aaaah, Slöddertälje!!! Najs.

Lycka till med passning av stor svart korv. Hon verkar ju rätt lätthanterlig med sin aktningsvärda ålder.

Anonym sa...

Matten har varit i Tokstan (Husses benämning, inte min)Kringlor är gott. Köpte du med Dig några hem?

Majsan

Sofia sa...

Hejsan. Kul att du läser min blogg.
Ja oja det är kul att vänta barn. Och mycket spännande. Insåg att om sju veckor kan han vara här. Det är inte alls länge. Blev plötsligt lite nervös. Men det går säkert bra.

Ja. Sjukhuset var en mardröm. Inte alls kul. Sen blir man ju extra orolig när man har en liten i magen som man inte vet hur den har det. Men han verkar må bra och ha det gott iaf.

Ja det är tråkigt med pudelklubben. Här är ingen aktivitet alls. Och just nu orkar inte jag anordna det heller. Tråkigt med så dåligt engagemang.

Hoppas allt är bra med er alla fem. Semestern såg himla skön ut. Ha det gott och sköt om er. kramar Sofia och elite.