Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

lördag 10 december 2011

SNÖ!

Matten har varit på arbetsresa till Stockholmsområdet och för att inte förorsaka alltför mycket krångel i hemmet undertiden har de fyrbenta fått tillbringa några dygn på hundpensionat. Det var två mycket glada pudlar som mötte matte vid hennes hemkomst. Och ännu gladare blev de när matten tog ut dem på kvällsrundan och det visade sig att det "spösnöade", för att använda Den Yngre Mattens ordval. Kairo plöjde runt som en galning trots att han var kopplad. Snö i pälsen efter fem meters promenad och efter en halvtimmes promenad på oplogade gator och gångbanor samt nästan en timmes fritt galopperande runt på trädgårdens snöklädda ytor såg har mer ut som en snögubbe än som en svart pudel. Nelsson plöjde på han med, men låg hästlängder efter Kairo som var helt vild i snön.

Matten själv fick ägna nästan en timme åt Den Vita Sporten, och nu kan man säkert ägna en timme till åt denna ädla sportgren. För att inte tala om hur det kommer att se ut i morgon bitti om det fortsätter som nu. All den snö som inte kommit i oktober och november verkar nu komma på ett par dygn.

1 kommentar:

Erika sa...

Jösses! Allt eller inget!

Här har det regnat inatt och slasket har förhoppningsvis smält undan. Det var ju värsta sörjan igår, som du säkert märkte. Endast labradorerna också uppskattade det vädret till fullo även om Vippe verkligen ställde upp han med.