Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

måndag 28 november 2011

Två spår

Idag har matten sin lediga måndag. För det mesta innebär det att pudlisarna får sina promenader men matten måste också göra Viktiga Saker som köra till soptippen - förlåt återvinningsstationen-, gå till skomakaren, handla mat och sån´t. Idag har dock pudlisarna fått lite mer av mattens lediga dag. Den Svarte Unge Ystre Kairo och Den Lite Äldre Sävlige Nelsson samt matten och Hussen drog till Gruvberget. Matten hade gett sig den på att nu skulle det spåras.  Så medan pudlisarna satt i bilen och ylade och hussen tog en egen liten tur fixade matten till två spår, ett kort med en apport och en leksak på slutet till Kairo och ett lite längre med sex apporter till Nelsson. Marken var frusen, med pudersnö, det frasade i marken när matten plöjde fram i terrängen med alla attiraljerna.
Innan de två fyrbenta fick gå sina spår tog sällskapet en kortare promenad. Matten hade tänkt sig lite längre sträcka med Nelsson lös och Kairo i långlina. Men båda de fyrbenta var så inställda på markens dofter så promenaden blev kortare än tänkt, Nelsson ägnade sig mest åt att snoka efter djupfrysta blåbär, Kairo drog runt som en torped med linan slafsande efter.
Spåren då? Ja Kairo var på hugget och gick nästan precis i mattens fotspår som syntes i den frusna marken. Ända tills han fick syn på plastpåsen matten hängt upp i ett träd ovanför apporten - jädrar vad skraj han blev. Han i det närmaste ÅLADE sig fram i spåret så långt han vågade sedan han fått syn på plastpåsen, sedan studsade han bakåt flera meter när han kommit nästan ända fram. Matten fick gå före och visa att det här var minsann inget farligt. Undrar hur han skulle ha betett sig om han genomfört MH, tänkte på spökena. Hursomhelst så vågade han sedan fortsätta förbi och spikade rakt på nästa och därmed även sista kontrollen, nä förlåt, apporten som inte var en apport utan en leksak. Fast sen fortsatte han i god fart vidare.
Nelsson var om möjligt ännu mer på hugget än Kairo, han hade ju dessutom fått vänta och suttit och tittat på när Kairo och matten försvann mellan träden. Nelsson följde spåret i god fart, men sedan blev det något fel i nosen på honom för matten fick hjälpa till en hel del, vilket var möjligt eftersom hon hängt upp plastpåsar även i detta spår. Nelsson struntade både i plastpåsar och apporter den här gången. Ekipaget fick ta en extra tur för att lokalisera de överhoppade apporterna på slutet, det började skymma så det var inte så lätt. Men man kan säga att även om spårandet idag inte var på topp direkt så ligger två utslagna pudlar på golvet under datorn nu. och matten funderar på om hon hade gjort Nelssons spår lite för svårt. Det gick i en böj, kan man säga.
Kameran var med ut, men vem hade tid med sån´t när pudlarna drog hit och dit, apporterna ven, snön frasade under fötterna och Hussen trodde matten irrat bort sig med Nelsson när det dröjde innan de kom tillbaka.
Nä, istället publicerar matten några inte alltför bra bilder (tagna med arbetsmobilen) från lördagens tillställning då Kairo visades på Norrlabbens inofficiella utställning i närområdet. Mest för att träna lite eftersom det var ett tag sedan sist. Egentligen har han för lite päls för att ställas ut, frisyren kan väl betecknas som någon slags modifierad T60. Och det är Kairos egen matte, tillika familjens tonåring och numera gymnasist, som själv friserat honom.
HP blev det, sen tog det stopp. BIS blev en bayersk viltspårhund som redan hade ett stort antal titlar. Matten vann i a f en julskinka på lotteriet.
                                                      

2 kommentarer:

Erika sa...

Bayerska viltspårshundar skall hålla sig på mattan, f'låt hålla sig i skogen, och icke komma och störa på utställningar i tätbebyggt område!

Angående spår så har jag märkt på polopudeln att han verkar bli både trött och belåten även efter att ha spårat som en kratta! Vem bryr sig om vinklar och annat larv liksom.

Bea Pompe & Loka sa...

Åh, önskar att jag hade tid och ork att spåra!