Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

onsdag 2 november 2011

Återuppstått

Ja det har varit lite bloggtorka här ett tag. Matten har inte varit riktigt på humör, hon säger att det finns ju även annat i livet än att sitta och nöta tangenter. Vad har hänt sedan sist? Inte mycket.
De tvåbenta har förfasat sig i flera veckor över de ständiga utgrävningarna på lokala gatan. Dessa verkar nu ha nått sitt mål för denna säsong vid nästa gatukorsning. Gropen utanför Huset har således täppts till, dessförinnan såg den ut som om någon lagt ut en jätterulle toapapper i den. Man har fått en rejäl morgonpromenad för att hämta den ej utburna tidningen några dagar när gropen var som störst och mest närbelägen. Husets brevlåda har nämligen på Postens inrådan flyttats tvärsöver gatan till grannen för att minska brevbärarens turlängd. Och soptunnorna går nu samma väg.
De fyrbenta har förundrat beskådat alla stora och konstiga fordon som deltagit i gropens förflyttning i makligt tempo förbi Huset och bortåt gatan. Nelsson har skällt ut dem efter noter, Kairo är inte sen att hänga på.  Däremellan har de fyrbenta varit med matte på olika typer av utflykter: till skogen utanför stan med Meija, långpromenad med matte i koppel så matten till slut fick ont i fötterna, till stan med stadspromenad och klättra i nedfallna träd. Kairo hann med ett tiotal vändor upp-o-ner för stocken alldeles på egen hand medan Nelsson med största tvekan lät sig lockas upp så småningom.
Lillmatten har dragit till Kungl Huvudkommunen för att träffa släkt och vänner men kommer hem snart igen.
Matten har börjat följa Åsa och Memea på Facebook. Där kan man lära sig basic mindfulness  i en kurs för tvåbenta öppen för alla, för att sedan gå över till att forts och tillämpa i kontakten med de fyrbenta vännerna.
Åsa är psykiatern/psykoterapeuten/författaren till kriminalromaner och böcker inom KBT-DBT-området mm/hundägaren Åsa Nilssonne, och Memea är hundtränaren/författeren till ett otal hundböcker Memea Mohlin. Rekommenderas!


Kairo friserad, Nelsson ofriserad.
 
Kairo har fått en betydligt kortare frisyr för ett par veckor sedan, liknar väl mest en tight T60 men med sparat huvudpäls. Nelsson friserades igår till hans egen fasa. Han hann med att hoppa upp ur det rätt djupa badkaret, och ned från trimbordet. Nu är han Den Snyggaste Pudeln i Landet enligt matte. 0,9 cm päls på kropp och ben, bollar runt fotlederna, och 3 cm päls eller så på huvudet , ett par cm på öronen och svansen ville han inte klippa så den är ganska yvig. Och bild vill han inte vara med på för närvarande.
Nu måste matten få sin skönhetssömn för att möta morgondagen pigg och kry.

1 kommentar:

Erika sa...

Läste fel först... Åsa är psykoPATEN osv. Ibland går det undan, hähä.

Visste för övrigt inte att det är inbördeskrig i Boden! Vilka kratrar granaterna har skapat!