Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

måndag 21 november 2011

Mörkret lägrar sig

Ja, mer än på ett sätt alltså.
1. Ute är det mörkt eftersom det är midnatt. Varje kväll sker kvällspromenaden i mörker, åtminstone fram till nu eftersom snön lyst med sin frånvaro och termometern visat mestadels plusgrader, dimman har legat tät understundom och de fyrbenta har varit dj----t skitiga. Mörkt blir det på skogsturen söndag eftermiddag också om man inte är ute före kl 14. Nu dalar det ner vita flingor som lagt ett cm-tjockt täcke på gräsmattan ikväll. Äntligen! Lite ljus i a f i tillvaron.

Nelsson tränar platsliggning
på parkeringen vid Trafikverket.
Det ser ni väl?
Första snön ikväll.

2. Mörkt är det även i datorn. Dvs krångel hit och dit. Nu dj---s blogger med matten och tycker att webbläsaren är (förmodligen) för uråldrig och släpper knappt in bloggskaparen i den egna bloggen. Här ser jättekonstigt ut när man lägger upp bloggen.  Och Telia vägrar låta bredbandet fungera som det ska, eller är det möjligen maten som har problem i sina relationer med cyberspace?  Tanten är nog för gammal helt enkelt. Klarar inte de här nymodigheterna med uppdateringar och uppgraderingar hit och dit. 
3. Digitalkameran har slutat fokusera om man har blixten inkopplad. Mörkt även där alltå, eftersom det mestadels är mörkt ute när matten är hemma och ev tänkte ta en bild eller två på de fyrbenta eller nå´t annat.
4. Och sist men inte minst: I mattens hjärna är det ännu mörkare, där går det på sparlåga.


Mattens hjärna???


2 kommentarer:

Majsan sa...

Om en månad och en dag vänder det! Då går vi mot ljusare tider så håll ut. Kram

Erika sa...

Vilken tur vi har Majsan som piggar upp oss känner jag! Jag känner mig nämligen lite som du - mörkt ute och litegrand i sinne också. Kramkram

Ps. K9 luktar parfym fast behagligt. Jag gillar inte heller de där gräsliga parfymstankerna, men jag gillar K9 :-).