Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

lördag 31 december 2011

Utbrytarkungen

 

 
Utbrytarkungen
förklädd till jultomte.
I Mattens och Nelssons familj bor  en Utbrytarkung. Han heter Kairo. Ibland är han också en inbrytarkung.


Snödrivan syns därborta mot staketet.

 

Matten har noterat att snödrivan innanför staketet har växt sig allt högre och därmed utgör inte längre staketet något egentligt hinder för en nyfiken fyrbent mästarhoppare. Så matten tog sig i kragen häromdagen och skottade undan en del snö. Det blev liksom en liten vallgrav innanför staketet. De två fyrbenta var med matten i den snötäckta trädgården medan matten finputsade snöskottningen. En välbyggd och synnerligen väldoftande lapphundstik med vidhängande matte passerade på cykelvägen utanför staketet. Båda de fyrbenta uppmärksammade genast matten på sakernas tillstånd genom att rusa fram till staketet, vråla ut sina synpunkter och så tog Utbrytarkungen helt sonika ett hopp över. Den mer försiktige Nelsson var också väldigt intresserad och följde efter viss tvekan sin kompis. Lapphunden med vidhängande matte fann sig snart omringad av uppvaktande pudelkavaljerer, som dock villigt följde med när lapphunden leddes in genom grinden av sin matte. Frid och fröjd, utbrytarkungen var nu förvandlad till en av två Synnerligen Intresserade pudelherrar. Dessa herrar fick dock finna sig i att bli kopplade de också då lapphundsdamen var i begynnande löp.
Matten insåg att vallgraven innanför staketet inte var tillräckligt djup så hon skyndade sig att göra den djupare, nästan ända ner till marken. Staketet är under sommartid drygt 80 cm högt, nu blev det väl kanske 70 cm. Ingen match för en Utbrytarkung, som en annan dag var ute med Den Yngre Matten när det passerade en gångtrafikant. Intressant tvåbent tänkte nog Utbrytarkungen, satsade allt på ett långhopp från den fint uppskottade snövallen, över den fördjupade vallgraven, över staketet och ut på cykelvägen. Väl där insåg han att en tvåbent utan vidhängande fyrbent inte var lika intressant som en pipleksak och kom genast tillbaka in genom grinden.

Så oskyldiga! Ibland kan man ligga på samma pläd,
så länge den inte är pulvriserad av någons tänder.

Inomhus är utbrytarkungen en inbrytarkung. Han passerar med lätthet kompostgallret som delar in hallen i två delar: en avdelning för skor och ytterkläder m m innanför ytterdörren, en annan avdelning för fyrbenta vänner som ska förhindras att i obevakade ögonblick göra om skohyllan till ett eldorado av bitleksaker. Nelsson är MYCKET rädd för kompostgaller och skulle aldrig komma på idén att försöka forcera ett sådant om det på minsta vis gör motstånd eller är ivägen. Kairo däremot gör sitt bästa för att helt enkelt TRÄNGA sig igenom - och lyckas för det mesta. Sedan är det fri passage även för Nelsson. Men det är bara när de tvåbenta är hemma som inbrytningen resulterar i skohämtning eller inbrytning i skåpet med spårlinan och diverse attiraljer för spårläggning. När de fyrbenta är ensamma hemma stängs kompostgallret noga av t ex matten innan hon går ut. När hon sedan kommer hem sitter båda de tvåbenta precis innanför ytterdörren och väntar - inga skor har konsumerats, inga skåpdörrar är öppnade men kompostgallret är forcerat med all säkerhet av Kairo som förtrupp och Nelsson som efterföljare. 


   


Skönt att julen är över så man slipper
sånt här trams.

2 kommentarer:

Erika sa...

Teamwork på hög nivå! Förtrupper och eftertrupper, oh la laaa. Hos oss brukar varianten vara (om vi nu exempelvis pratar om ngn orädd typ som vågar sig hit) att Piff&Puff, f'låt Tilda och Selma, med full kraft kastar sig över besökarna så fort varsågod ges (och gärna strax före det efterlängtade ordet om väntan blir olidlig). Tvåfrontsangrepp! Vippson står för själva trumpetandet lite lätt i bakgrunden!

Ebba sa...

Åååh, vilka söta julbilder! :)Gott nytt år på er!