Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

lördag 23 april 2011

Vintern är slut!

Och idag, eller nja - igår, klockan har passerat midnatt och vi är på väg mot påskafton - har vi varit på Gruvberget igen. Lite snölegor och is kvar bara i riktigt skuggiga delar annars var det barmark. Så härligt!
Hundarna var som ystra kalvar på grönbete, mattarna strävade på i uppförsbacken och njöt i nerförsbacken, solen sken, t o m nå´n enstaka mygga hördes, om man ska tro den yngre generationen!
Kairo visar för var dag vilken otroligt snabb hund han är. Han är som en torped med alla spröt för inlärning ute. Det har tagit Nelsson fyra år att våga komma upp och balansera på en liggande trädstam. Kairo bara störtar fram och springer fram längs hela stammen som om han gjort det varenda dag i sitt snart ettåriga liv.


Kairo

Nelsson



Ropar man på Nelsson, anvisar honom en plats på en sten, så kommer han lydigt, pallrar sig upp med ett ben i taget - om han hinner innan Kairo trängt sig före och redan är på plats innan Nelsson kommit upp.

Kairo är som en magnet när det gäller att dra till sig kvistar, mossa, strån, pinnar, barr, torra fjolårslöv o s v. På Nelsson syns det knappt att man varit i skogen och snott runt på gräsmatten några varv.


Full fart! Kairo på väg ut ur bild, Nelsson efter.


-Sitt!


-Puss!
 I trädgården spirar det alltmer, pudelkillarna får rejsa på gräsmattan nu nästan dagligen. Ibland tar Kairo rabatten som vändplats - till mattens/trädgårdsskötarens förtret. Häromkvällen såg vi årets första levande igelkott alldeles i närheten av vårt hus, idag en ekorre och en stor korp i skogen. Scillan blommar i trädgården. Hos grannarna blommar krokusen. Och om en vecka är det Valborg!

Kairo blir ett år den 26 april. Det ska han fira genom att börja göra Nelsson sällskap på hunddagis några dagar i veckan, eftersom husses hälsa inte är på topp och han behöver ha hundfritt några dagar i veckan när matte arbetar och lillmatte går i skolan.
GLAD PÅSK!

1 kommentar:

Majsan sa...

Glad Påsk önskar vi hela familjen, två- som fyrbenta! Vilka härliga bilder ni har tagit från er promenad. Hoppas Husses hälsa bättrar på sig.