Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 24 april 2011

Sommarfrilla!

Nelsson har tillbringat påskdagen utomhus på trimbordet, 14 grader varmt! Så härligt att stå ute och klippa - i flera timmar. Matte är inte så snabb, även om man kan tycka att hon borde ha fått upp tempot efter fyra år med Nelssons päls. Men icke. Nelsson är inte så tålmodig men finner sig i processen efter att ha gjort några svanhopp från trimbordet. Igår efter badet tyckte han att Commandern lät för illa/blåste för hårt/var allmänt less och gjorde världens längsta hopp från trimbordet och landade mitt i soffan typ två meter bort. Dök in under soffbordet men gick att locka fram igen för att bli färdigtorkad. Idag blev Kairos lekinviter på gräsmattan alltför lockande och Nelsson hoppade igen. För att genast bli upplyft igen.
Nu har matten äntligen kommit till skott och prövat 4F-skäret. Snabbt insåg hon att man måste först klippa bort den värsta pälsbollen med sax. Så Nelsson har nu blivit spindelpudel, nerrakad med bollar skulle det också kunna kallas. Resultatet är väl inte i toppklass och många pudelklippare ser nog en hel del fel och brister, men so what! Får väl fila lite mer med saxen vart efter det börjar sticka ut päls här o där och ta bort mer i nacken behövs nog. Och inte vet jag, men något sticker ut frampå halsen också ser jag.
Och så har vi införskaffat en WahlPocket Pro, en liten batteridriven historia som inte alls klarade av den för stunden extremt långa pälsen på Nelssons tassar. Får väl pröva igen när det inte är lika mycket att raka...
Resultatet, se och njut!
Spindelpudel.


Kom igen nu matte, nu gör vi nå´t roligare än klipper!
 En fantastiskt fin påsk har vi haft. Den här matten har aldrig varit med om lika varm påskhelg på de ca 30 år hon bott i den här landsänden. Nu var ju påsken ovanligt sen i år, men även om man tar med det i beräkningen är det ovanligt varmt för årstiden. Har väl adrig varit med om att man börjat kratta gräsmatten före Valborgsmässoafton. Det har jag gjort ikväll.

3 kommentarer:

Erika sa...

Cool frilla! Just en sådan frisyr skulle jag vilja ha på Vippe, men tycker att det är svårt hur man ska klippa benbollar.

Boubou sa...

Vad snyggt! Jag har också fått sommarfrilla! Kolla in bildera på mig. :)

Majsan sa...

Bästa sommarfrillan. Men "stackars" Puzzel han får nog stå ut med en T60 ett tag till.