Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 1 maj 2011

Valborg, Internationalen och skattemyndigheten

Matten firade Valborgsmässoaftonens avslut med att ha närkontakt via cyberspace med Skattemyndigheten - e-deklaration kallades det. Hon slet sitt hår, svor och letade papper. Till slut tryckte hon med bävan på knappen "Skicka" och skrev under deklarationen med det nyinförskaffade lösenordet för Bank-ID. Vilken pärs!

Tidigare på kvällen var de fyrbenta tillsammans med matten och kollade in lillmatte som enligt tradition de senaste åren spelade i blåsorkestern och marscherade en kort bit genom sta´n, hussen sjöng vårsånger i den för detta tillfälle hopsamlade kören och Kulturnämndens ordförande höll vårtalet. Det var en vacker kväll, mycket folk ute. Men vi skippade brasan och åkte hem istället.


Valborgsmässoafton 2011.
Solnedgång över kyrkan och Bodträsket.

Idag har de fyrbenta och matten tagit morgonpromenaden vid träsket. Där ligger i vår del av sjön fortfarande svart murken is som av nordanvinden pressats mot land och bildat helt sagolika iskristaller i mängder. Bilderna gör dem inte rättvisa. Senare har lillmatte åter spelat med orkestern - där här gången bakom svenska flaggan och röda fanor. Arbetets söner och Internationalen klingade mellan husen i centrum, alltmedan en riktigt kylig nordanvind svepte fram runt husknutarna. Pudelkillarna fick träna på att gå bland folk och höra blåsorkester. Nelsson är van, svansen i topp. För Kairo var det första gången igår, svansen slokade.

Iskristaller.

1a maj.
Pudelkillarna vid Svartbyträsket.
Så börjar maj 2011. Och det är svinkallt ute nu ikväll.

2 kommentarer:

Erika sa...

Mmmm... fina bilder!!! Är ruskigt avundsjuk på Nelssons frilla. Ska hitta någon som kan klippa bollar på Vippe om jag lyckas få ut lite benhår. Angående ögoninfektion så märks det tydligt om det är infektion: gult gegg som är lite segt, eventuellt rinnande ögon också. Lite mojs måste räknas som normalt :).

majsan sa...

Faschinerande iskristallbild!