Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 15 maj 2011

Cert i grästävlingsklassen!

Det var vad Kairo skulle ha kunnat få under lördagens utställning i Överkalix. Hela familjen, dvs matte och lillmatte och även hussen samt de två pudelpojkarna drog i arla morgonstund norrut för att Den Unge Ystre skulle ställas ut. Där på udden i Kalixälven sken solen och det var svinkallt. Kairo äntrade omedelbart trimbordet och fick förnya frisyren under Uppfödarens flinka händer. Kairos matte var inte riktigt i form efter en hård skolvecka och konkurrenterna var starka killar - så det blev ett Excellent och inget mer, ja förutom fin kritik då förstås. En sekund efter att Kairo lämnat ringen såg han ut som vanligt - fullt med gräs, pinnar och löv i pälsen. Nelsson höll koll på allt, bl a en tjusig veteranpudelkille som var av ungefär samma färg som herr Nelsson, betydligt äldre dock och med rakad svans och öron, en riktig snygging. Matte bestämde sig att snart ska Nelsson få samma frisyr.
Dagen bjöd också på en annan upplevelse: matte såg för första gången i levande livet en storpudel i snörpäls. Imponerande!
På hemvägen knoppade pudelkillarna in fortare än kvickt och lillmatten likaså. Matten däremot höll ögonen öppna där bakom ratten hela vägen hem, men knoppade in en stund framför Eurovison song contest. Fel låt vann kan hon meddela.
Häromdagen fick matte en annan ny upplevelse: bilbesiktning. Det är mycket längesedan matten var på bilprovningen, men nu var det dags. Matten klev i genom dörren till Kundtjänst för att anmäla det rullande ekipaget. Hon blev väldigt förvånad över att komma in i ett rum som närmast liknade en toalett utan nödvändig utrustning. Efter att ha kastat några blickar runt väggarna och konstaterat att ingen av dem verkade ha en dörr som skulle ge mer mänsklig kontakt fastnade hennes blick på en automat som mest liknade incheckningsautomaterna på flygplatser. Där stod längst upp VÄLKOMMEN TILL KUNDTJÄNST.
Det var bara att checka in bilen och gå ut till den igen, sätta sig i den och vänta. Sedan flöt allt på på bästa sätt.
I trädgården blommar nu påskliljorna för fullt, pingstliljorna har slagit ut idag, typ två-tre veckor tidigare än normalt, pärlhyacinterna har också slagit ut, scillan är överblommad och blåsipporna (!) likaså. Björkarna har små gröna blad, gräsmatten är krattad och igelkotten retas med Nelsson på kvällspromenaderna.
Ni bjuds på en gammal bild av Nelsson, för han är så fin på den och påskliljorna så vackra. Nu, två år senare, är de minst dubbelt så många och Nelsson har en tiondel så mycket päls - eller mindre, fast han är lika fin fortfarande!
Nelsson 14 maj 2009.

2 kommentarer:

Erika sa...

Men vänta nu... excellent är väl högsta betyg så att säga? Förutom allt extrakrafs de kan lägga till (CK och vad det är)? Jag tycker att Lill-Matte måste ha jobbat alldeles finfint med sin lille krabat! Mycket imponerande alltihop. Tänk om ni hade bott här. Då hade jag kunnat hyra in Lill-Matten som handler till Selma! Hennes pappa är SUCH så, vad vet jag, kanske är hon också snygg?

Apropå dina nya frisyridéer så gillar jag ju Nelssons bollfrisyr jag. (Men rakade öron och svans är definitivt väldigt sportigt!)

Leone sa...

Nelsson är fin i alla frissesyrer!Grattis till excellent säger jag!

Jag hoppas du hinner boka tåg för jag räknar kallt med att du kommer ner till sommaren 29:e maj. Vi har liksom passerat våren.