Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 20 mars 2011

Vårvinter

Vilken härlig dag! Strålande solsken, 0-gradigt som gick över till plusgrader. Matten och Nelsson tog en långpromenad i det vackra vädret och hann först med en del  i total ensamhet på industriområdet. Där tränades lite på olika moment i rallylydnaden och blev också en platsliggning på ganska kort avstånd och inte så lång tid. Längesedan sådan blev tränat utomhus, vem vill ligga på marken i snön i -30? Men nu fanns det snöfria fläckar i solskenet, det kunde Herr Nelsson tänka sig att utnyttja. Så kom ekipaget till mer folkrika trakter ner mot träsket. Där var många skidåkare, promenerande två- och fyrbenta, skotrar och folk som fiskade. 
Väl hemkomna igen efter knappa två timmar och lite lunch för matten inomhus blev det en stund ute i trädgården. Kairo fick vara med, tränade lite inkallning och sitt kvar, pudlingarna kampade och studsade i snödrivorna - det sistnämnda gällde mest den yngre.


Igår rejsade pudlingarna på isen med Meija, labradoren. Det blev en bra runda det med, men lite kortare än tänkt eftersom lillmatte helt plötsligt började blöda näsblod. Det gick dock att begränsa rätt lätt, inte som för några kvällar sedan då hon blödde så rejält så matten fick ställa in sin planerade kvällsaktivitet för att bistå dottern. Blir nog till att bränna det där kärlet snart. Efter näsblodet var de tvåbenta inte så observanta så plötsligt drog pudlingarna iväg på ett eget äventyr när de skådade tre lösa hundar i varierande storlek som plötsligt drog ut på isen från en villa. De var inte heller så bra på inkallning så det blev lite rörigt en stund kan man säga. Det hela redde upp sig, det var snälla hundar men Kairo blev lite fundersam och vände plötsligt om till sin matte och hoppade upp i hennes famn! Nelsson däremot fick infångas.

1 kommentar:

Erika sa...

Hähä, infångas, det är grejor det! En pudel i toppform ned andra ord. Det låter hur som helst som att ni har haft en härlig helg.