Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 15 augusti 2010

Finn fem frisyrförändringar!


Matten kunde inte hålla sig, var tvungen att låta saxen jobba lite idag med, inspirerad av Kairos matte, tillika Nelssons lillmatte, som friserade Kairo under dagen.
Efter två veckor på jobbet har matten nu en känsla av att aldrig ha haft någon semester överhuvudtaget. Visst är det konstigt att fem veckor liksom bara försvinner. Matten drar sig till minnes att Uppfödaren var på besök. Den ståtlige Pudelherrn i sina bästa år har ställts ut, resulterande i att pälsen nu försvinner alltmer. Den Yngre Pudelpirayan har vuxit och blivit ett yrväder utan dess like. Snart studsar han upp på diskbänken i sin jakt på att ta den äldres mat. Den äldre å sin sida skulle inget hellre än äta den yngres mat. Kanske man skulle låta dem välja fritt? Nelsson blir ett fläskberg och Kairo smal som en pinne.
Nelssons bana som lydnadshund är påbörjad i hallen, i trädgården, på de ödsliga vägarna runt villaområdet. Nelsson tränar att sitta på rätt ställe invid mattens ben, att gå fot och hålla kontakten, ligga kvar när matte befinner sig 15 m bort (detta övas i den inhägnade trädgården) och står o stirrar på honom i 45 sek vänder åter och ställer sig bredvid och ger klartecken att han får sitta. Det gick inte alls förra gången. Nelsson lättade innan matten ens tillryggalagt de 15 metrarna. Men han har klarat det också! 
Kairo tränar på att gå i koppel och att minska antalet pölar och högar inomhus. Han ska snart gå valpkurs.
Visserligen lite suddig Nelsson, men ändå! Inte så lätt få båda
att sitta still och samtidigt ta kortet, utan assistent!

3 kommentarer:

Majsan sa...

Stilig Nelsson. Lycka till med lydnadslydnaden. Puzzel fick ett pass i dag, och helt plötsligt försvann han. Vadan detta undrade jag då men insåg sedan att jag hade ställt honom i ett myrbo. Stackaren blev biten i tassarna av de ettriga röda. klart man inte kan stå kvar då.

Erika sa...

En successiv (ska det vara två S?)avskalning, på min ära. Sssspännande!

Sofia och Elite sa...

Det blev fint tycker jag. Du har blivit en baddare på att klippa jämnt =) Lycka till med lydnaden. Ihärdig träning kan lära den mest tjurskalliga lydnad så ni kan garanterat ta ett LP1! Sköt om er. kram kram Sofia