Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

lördag 12 juni 2010

När matten tänker

Nelssonpelsson vilar på mattes ena fot sedan han trasslat en stund med alla sladdar och nu sover under databordet, som vanligt när matten sitter vid datorn sent på kvällen. Det har varit skolavslutningsdag. Den fyrbente märkte inte mycket av det, mer än att han fick en tillfällig kompis i sitt utrymme på hunddagis där han vistas ibland. En behaglig liten cavalier king charles-dam, den bekanta Cherie som bor några hus bort från den fyrbente krulltotten.
Den Yngre Generationen deklarerade att Den Äldre Generationen inte behövde närvara vid skolavslutningen detta läsår. Det skulle vara slöseri med tid. Den luttrade modern, tillika matten, tillika Ansvarsfull Arbetstagare, såg genast sin chans att komma ifatt lite på arbetsplatsen där de flesta andra Ansvarsfulla Arbetstagare firade någon form av skolavslutning.
Efter att ha uppnått något av arbetsdagens komma-ifatt-mål samt ätit middag tog matten, lillmatten (tillika med-betygen-mer-än-nöjd-tonåring) samt den fyrbente kvällens promenad. Den avslutades med att beskåda kommunens stora utgrävning som äter sig fram längs gatan i snigeltakt och hela tiden skapar den största tänkbara grop, bred och djup, korsad på olika nivåer av rör hit och dit, med lite vatten i botten.
Så var det dags att sjunka ner i soffan och se slutet av Pianisten  - en, visade det sig, mycket sevärd film.
Och så var det bloggarna som skulle kollas av och kommenteras, facebook kontrolleras, twittrandet fick vara, e-posten snabbkollas, och hoppsan skulle visst anmäla till utställning.
Till sist - ett bloggtips till er som vill läsa om annat än hundar, mer om livet och kanske se en film eller en vacker bild så kan jag rekommendera http://www.promenaderochutflykter.blogspot.com/. Där kan man bl a under Maj läsa om Tvärtom-regeln, under Februari Om curla, och annan livsvisdom presenterad med stil och inte helt utan humor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läsa om ngt annat än HUNDAR??? Hujeda mig, hur skulle det gå till ;o) ;o) Har i dag varit och klappat på Drutt och Edison, så nu inser jag att i rättvisans namn vill jag komma upp och klappa på Nelzzon.
Ha det så gott
Majsan

Erika sa...

Det där om avslutningen känner jag igen. Husets snart 16-åring svarade utan entusiasm på frågan om det var OK att vi kom till kyrkan på avslutningen (han gick ändå ut nian): "Ja, gör som ni vill." Då gjorde vi som vi ville och kom ;).

Och du. Tack för fina och tänkvärda kommentarer på bloggen! Kram!