Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

onsdag 14 september 2011

Trist väder, trist matte





Ja när det regnar hela tiden och matten inte kan skutta runt i någon större omfattning då får pudelpojkarna träna på något enkelt inomhus. Eller ja, den ena tyckte det var enkelt och hann med flera upphoppningar. Den andra tyckte att "va, varför ska jag sitta eller ligga på stolar och pallar?" och tog det lite mer piano så att säga, med tvekan upp på knarrande stolar och hala lådor. Men vad gör man inte för lite Frolic?

Pudlarna tränar med apporten inomhus också. Kan säga att den ena pudeln tycker apporten är världens mest eftertraktade leksak och hoppade extremt högt för att få tag i den. Rena belöningen när han fick sitta och ta emot den! Den andra pudeln däremot tycker att "Apporten, vad ska det vara bra för? Kan rullas en liten bit på golvet kanske? Tas in i munnen och hållas kvar? Nä, inte för mig" varpå han släpper den och en annan pudel kommer med blixtens hastighet från ingenstans, tar apporten och sticker iväg in under nå´t bord.





Båda pudlarna är numera på hunddagis tre dagar i veckan, och det kan jag säga känns VÄLDIGT skönt nu när jag inte kan gå ut med dem som jag brukar. Och hussen promenerar i o f sig med hundarna om det behövs men är inte världens bästa hundpromenerare så hans insatser blir lite begränsade. Och lillmatten har långa skoldagar i grannkommunen numera så hon är heller ingen tillgång på dagtid. Då är man glad att hunddagis finns och att hundarna är inskolade där! Ja, den ena pudeln skolade in sig i expressfart, älskar allt och alla och ilar in på dagis så fort han får chansen. Den andra pudeln däremot blir nog aldrig egentligen inskolad trots att han varit betydligt längre på hunddagis. Nää, han följer helst matten var hon än är. OK då säger han, jag kan väl vara på hunddagis då om det nu är så viktigt. Pulin Smilla och några andrar snygga tikar finns ju där.

1 kommentar:

Majsan sa...

Glöm inte bort godissök inomhus. Håller dem sysselsatta väldigt länge om man gömmer alla foderkulorna till en måltid.

Hoppas foten inte kommer krångla allt fööör länge, men tyvärr brukar det ju ta tid sådant där.