Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

måndag 5 september 2011

Premiär!


..ja för den nya reflexvästen alltså. Här är nu riktigt mörkt på kvällarna, särskilt när regnet hänger i luften, och varken man själv eller den fyrbente vännen syns i mörkret. Så idag har vi varit på Vacker Tass eller förlåt - Arken Zoo menar jag, och införskaffat denna reflexvästarnas Rolls Royce, åtminstone om man ska se till priset. Men den sitter som gjuten på Nelsson (som sin vana trogen stack och gömde sig när han såg att han skulle ha något mer än koppel på sig), lyser ordentligt som ni ser i blixtskenet. Och tvärsöver ryggen finns en blinklampa som lyser eller blinkar i rött när man tänder den, annars bara reflex. Bilden gör inte rättvisa åt den illröda tvärgående lampan men man kan ana den som ett rosa skimmer. Ska nog investera i en åt Kairo också, men vi började så här.
F ö läggs den ena dagen till den andra ungefär som vanligt. Matten har idag börjat sitt nya (tillfälliga?) liv som deltidsarbetande och är fr o m idag alltid ledig på måndagar. Får så hur länge det håller m t p hur arbetsuppgifterna brukar hopa sig när man inte är på plats. Nelsson har fått snuva eller vad det nu är. Han har nyst nå´t alldeles fruktansvärt mycket de sista dagarna men lokale veterinärmott rådde mig att avvakta med besök där några dagar till i tanken att det kanske ändå bara är förkylning.
Kairo tovar något i hästväg, snart kommer nog hans päls att ryka all världens väg. Hans matte har börjat gymnasiet i grannkommunen och hennes dagar är långa och tålamodet med pälsvård ligger just nu på minus. Och den här Äldre Matten har inte den tid som behövs heller. Två timmars tovutredande igår och två timmar till idag och då är bara kroppen gjord -  man kan hålla sig för skratt. Och den stackars fyrbente har ju inte bett om att ha utställningspäls. Det är sanslöst vad mycket konstigt som nästlar sig in i den mjuka pälsen ända in mot huden och orsakar tovor stora som pingisbollar. Nu måste Den Äldre hjälpa Den Yngre med pälsvården.

2 kommentarer:

Erika sa...

Kan ni inte göra en sådan där fiffig nerklippning där ni sparar på strategiska ställen? Så får tovåldern klinga ut och sedan äntrar ni ringarna igen med förnyat mod i barm? Och den där reflexvästen var ju imponerande. Skall efterspanas!

Bea Pompe & Loka sa...

Spara pälsen på huvudet o benen, om han ska ställas ut mer, är mitt råd :) Hoppas att tovorna kommer från hans pappas sida, för sånt har jag ingen lust med.... hihi.
Lyxigt med lediga måndagar! Mycket tid för hundträning då!