Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

torsdag 27 januari 2011

Rallylydnad del två

Del två av rallylydnaden gick av stapeln igår. Matten och Nelsson var taggade. Vis av första gången fick herr Pudel klara sig utan middag denna gång. Den levererades istället i form av KORVbitar, Frolic och liknande till Nelssons stora glädje under kursen, samt delar av den, enligt Nelssons sätt att se på saken, trista hundmaten på vägen hem. Fast så  klart - mat smakar av någon anledning alltid bättre utomhus.
Åter till rallylydnaden. Nu vet ekipaget mer om hur detta går till och träningen fortsatte med
sitt, ligg och matten skulle gå runt den sittande Nelsson. Det här har jag aldrig varit med om, tycktes Nelsson tänka. "Varför ska matte pressa sig runt mig på en halvmeters avstånd med hängande koppel framför min nos och jag ska bara sitta snällt och inte röra en fena, förlåt ett hårstrå?" "Nää, bäst man kollar runt". Och så reste han sig. Liggande gick det dock över förväntan, det har Nelsson tränat med lillmatte tidigare. Där låg han kvar och matten kunde gå runt honom hur nära som helst och hur många gånger som helst säkert också. Och så tränades ingångar (heter det så???): först sitta framför matte ("front"), sedan komma in till mattesvänster sida från vänster eller genom att gå till höger om matte och bakom. Där har ekipaget något att träna på!
Den vanligtvis i dessa sammanhang (och i andra med för den delen) högröstade Nelsson lyckades igår med konststycket att vara LIIITE tystare. Och lite mer fokuserad på matten. Kan möjligen ha berott på den rika korvtillgången. Nu har matten och Nelsson insett att de som ekipage är långt ifrån att vara tävlingsmässiga. I rallylydnad får man poängavdrag för tex bristande samarbete, att föraren är sur mot hunden eller sträcker kopplet och förstås en massa annat. Matten har insett att här är det träna, träna, träna som gäller. Hoppas nu bara det blir lite varmare ute så det är genomförbart även utomhus utan att man behöver förfrysa sig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejja er! Rallylydnad är skoj, det bästa Puzzel vet faktiskt att träna. Då är det minsann inga problem med att vänta extra länge på belöningen.

Ha en tevlig helg
Kram
Majsan

Erika sa...

Hungriga vargar jagar bäst :).

Sofia sa...

Det där låter ju för himla trevligt. Skulle också vilja gå kurs. Blir så mycket roligare att träna då. Just nu tränar vi ingenting. (samvete=superdåligt på matten) så jag får massa gott som tröst och även ligga i sängen och soffan. Konstigt det där.

Jadå magen mår bara bra. Det är en riktig liten sprattel där inne. Igår körde han fotboll när vi såg detsamma på teve. Riktigt stark är han också.

Jag har inte en endaste bok om hur man tar hand om barn. Bara en om hur det är att vara gravid. Den är jätterolig och informativ.

Ha det så gott och sköt om er. Hoppas lilleman växer och mår bra!
Kramar Sofia