Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 2 januari 2011

Gott Nytt År!

Industriområdet på annandag jul. Nelsson tänkte inte ens
tanken att följa efter figuren i fjärran trots att han gick
en lång sträcka med släpande koppel. Matte är SÅ glad!
Nyår - en massa löften igen som man kommer att bryta innan man ens kommer på vilka det är. Så brukar det vara för den här matten i alla fall. Nyårsaftonen förflöt ändå lugnt för de fyrbenta, även om matten stod i köket i stort sett i hela dagen för att förbereda kvällen. Så kom gästerna, de fyrbenta fick mycket att göra och hålla reda på. Partygänget bestod till slut av sex vuxna, två tonåringar, en ett-åring och så de två pudelkillarna och deras labradorkompis Meija. Fullt ös, kan man säga. Det blev ett rusande utan dess like runt i huset - Nelsson gav snabbt upp och la sig tillrätta mitt i all kalabalik, Meija jagades runt av Kairo efter att hon allra först vid ankomsten gjort en mycket snabb vända genom kök, hall och vardagsrum för att kolla upp alla ev gömda ätliga skatter och hittat några. Vid tolvslaget fick hundarna stanna inne och de andra gick ut för att skåla in det nya året och se på fyrverkerier. Alla vovvar höll sig lugna, ingen var rädd. Efter midnatt vidtog sällskapsspel och på nyårsdagen hade matten ett digert jobb i köket med all disk.

Kairo, svårfångad utan rörelseoskärpa i bilden.


Kairo, gör egna spår i snön.


Nelsson och Kairo, på väg bort, men båda vände på inkallning.
Kairo nog mest för att Nelsson hörsammade mattes röst.
Mellandagarna förflöt med låga temperaturer utomhus, som kallast var det 29 minusgrader. Inte så mycket uteaktiviteter då för hundarna, som fick finna sig i att ha täcken på sig så fort utomhusvistelse var aktuell. Nelsson under kraftiga protester, Kairo brydde sig inte. Sedan har kylan mildrats något och idag har skogen på nytt fått besök av de fyrbenta med vidhängade mattar. Det är tredje gången på drygt en vecka som sällskapet åker till samma ställe, hundarna börjar nog känna igen sig där nu. Där har vi hittills inte träffat på några skotrar, och knappt något folk heller för den delen. Däremot sett spår av hare.

Tråkigt inne säger Kairo varje morgon och i morse hade han hittat den här "leksaken", visserligen i leksaksstorlek men inte tänkt att vara i en hunds käftar. Han hade plockat den ur skåpet som han troligen öppnat själv...

Inte rymmer den mycket, men sitter bra i Kairos gap.

Hur han lyckades öppna är en gåta, men dörren glipar
lite nertill så det kanske inte var så svårt för
en nyfiken 8-månaders pudelkille.
Lite inomhusträning som kontrast till egna påhittade aktiviteter: Att ligga kvar på kommande är inte så svårt för Nelsson längre, betydligt jobbigare för Kairo. Och Nelsson har som sagt fått lära sig sitta i en hokuspokusstol.

"Visst är vi väldigt snygga och väluppfostrade som kan
ligga på rad?"

"...och jag är bara bäst, för jag kan sitta i en hokus-
pokusstol!"  Och det är faktiskt inte mer plats
än att man precis kan klämma ner
rumpan.
Kairos skvättande inomhus på julafton var nog något tillfälligt, med mer påpassning från de tvåbenta och mer noggrannhet att ta ut honom i alla klassiska sammanhang har han knappt kissat inne en enda gång efter julafton.

3 kommentarer:

Erika sa...

Minus 29!!! Ingen lek!

God fortsättning!

Anonym sa...

Zweetie är snart 20 mån gammal. Och Puzzel kommer nog bli riktigt fin i en T60 tror jag med. God fortsättning!
Kram
majsan

PS -29 undanberj ag mig å det bestämdaste. DS

Lotta sa...

-29. Är inte det förbjudet?

Kram