Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

lördag 20 november 2010

NVH och lite av varje.

Det har höjts röster (eller rättare: en röst) som antyder att uppdateringarna här är för glesa just nu. Matten och Nelsson gör nu med gemensamma ansträngningar ett försök att uppdatera läsekretsen. Dvs matten sköter tangenterna, Nelsson har lagt sig på alla kablar och vaktar dem så att inte Kairo kommer för nära, Kariro har lagt sig så nära som den morrande Nelsson tillåter. Så är läget vid datorn. I soffan tronar lillmatten, tillika Kairos matte. Hon har ådragit sig något som ger en frusen men överhetttad kropp, ett dunkande huvud, sömnbehov och ett lågt engagemang i det som händer. Med andra ord - hon har feber och är sjuk. Husse bevakar världshändelserna.

Dagen har förflutit i en idrottsarena. De initierade inser genast att det måste bero på UTSTÄLLNING ( ingen i den här familjen har något överdrivet idrottsintresse). Norrbottens Vackraste Hund! De två finns hemma hos oss! Men det förstod inte resten av Norrbotten idag. Kairo var ensam mellanpudel i valp2-an, han blev BIR-valp och sedan var det stopp. Nelsson ställde pliktskyldigast upp i vuxenklass där han var enda mellanpudeln. Tänk - han blev också BIR (!) men handlern avstod att visa upp honom i finalen eftersom hon redan då kände sig hängig och mest bara satt parkerad med sovande Kairo i knät. Visade honom, Nelsson alltså, gjorde hon dock i juniorhandlingen (det var därför han var där egentligen, man fick inte visa valpar där). De blev där 4a. Juniorhandlern var tämligen nöjd, även om hon vann tävlingen förra året.

Kairo var mer än glad när domaren tittade på honom!

Nelsson i sin snygga T60 på dagens utställning.
Kairo och Nelsson har båda varit till proffsfrisören Anna häromdagen. Nelsson har nu fått en tjusig T60-liknande frisyr. Han är mycket stilig. Matte gjorde grundjobbet med bad och föning. Han var ett pälsmonster innan han klipptes!

Nelsson PÄLSSON för ett par veckor sedan, uppklättrad
på en flyttkartong (nä, vi ska inte flytta) för där låg en
skön dyna att ligga på. Pälsen var förstås ännu längre
igår, före friseringen.
Skogen har också fått besök av de två- och fyrbenta, det blir nu bara på helgerna. Här nedan några bilder tagna för två veckor sedan, snön hade börjat lägga sig. Nu är det mer snö än på bilderna.


Skogen på andra sidan stan. Svårt att få alla tre hundarna att sitta
still samtidigt så man hinner trycka ner avtryckaren.
Och på vår egen gata har sommarens utgrävningar åter tagit fart. Igår hade gropen växt till hela gatans bredd, in genom vår häck som plötsligt saknar ett par tre meter, in en meter på vår gräsmatta. Husse har idag gjort ett staket av kompostgaller mot det djupa hålet för att ingen av våra fyrbenta vänner ska hamna därnere. 
Och så har vi blivit utmanade. Får återkomma till det imorgon eller när det nu kan bli. För imorgon är åter en dag i hundens tecken. Matten ska gå på föreläsning med Ingrid Tapper och sedan möte med Pudelklubben.

1 kommentar:

Erika sa...

Vilken elegant T60! Duktiga ni med era fluffbollar. Kram från Sö'tälje