Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 9 maj 2010

Säsongsstart!

För utomhusutställningar alltså. Lillmatte har gett sig den på att här ska ställas ut, finns inget annat att visa upp så måste jag ju ställa upp. Så även denna vårdag som trots allt ändå blev rätt bra. Lillmatte hade tänkt sig tävla i juniorhandling också, men den var inställd så det blev en vanlig inoff. Matte såg det som en träning inför nästa helg då det är officiell utställning.
Där var en massa hundar och deras ägare, några tält varav vårt var det enda gröna och stod på det blötaste stället. Matte sa att det är lika bra att vi tränar på tältuppsättning också eftersom vädret nu ändå var fint, sol och nästan ingen vind, lite småkallt men det blev bättre frampå dagen. Kanske nästa helg att det snöar och blåser, vem vet.
Vi fick vänta länge. Domaren, Mats Lyngmark, tog god tid på sig. Han instruerade också varje förare i hur hunden skulle visas. Det tyckte lillmatte var bra, hon fick lite nya tips. Hur som helst: bland cirka 35 hundar av alla de slag i vuxenklassen (inga andra pudlar dock) gick vi hela tiden vidare ända tills det bara återstod 6 hundar i ringen, men då var det slut för vår del. Men lillmatte är omåttligt stolt över att vi blev 6a. I protokollet stod bl a "välvisad".
I väntan på min tur. Det var mycket fjolårsgräs som
 fastnade i pälsen.

Så här glad var lillmatte efteråt. Jag tyckte det var
onödigt med en så´n där utställningsuppställning.
Näst helg bär det av till Piteå. Idag var vi i bara i sta´n på lokala kennelklubbens utställning.

4 kommentarer:

Leone sa...

Grattis!! snyggt jobbat

Anonym sa...

Duktig Lillmatte!
/Majsan

Erika sa...

Naaaw, det var en söt pudling med söt matte... Grattisgrattis!

Drut sa...

Grrrattis