Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

måndag 8 maj 2017

Nelsson rapporterar om den senaste tidens händelselösa liv.

Matten hoppas på att våren snart ska vara här. Men det verkar mest som att den hela tiden vänder om söderut igen så fort den har visat sig litegrann. Själv tycker jag att det är rätt bra med vinter också, iallafall om man slipper vintertäcket och det har jag sluppit ett bra tag nu trots att jag blev av med en massa päls precis före 10-årsdagen.
Nyklippt (nä, inte matte som
höll i saxen den här gången) i mars 2017.

Jag är rätt snygg bakifrån också!
Vi såg i almanackan att det var Valborgsmässoafton förra helgen. Då tog vi en av våra vanliga kvällspromenader och hamnade mitt i allt firande här i närheten. Det var mest bara barn som yrade runt, en liten knappt hörbar och nästan osynlig kör som sjöng  Vintern ra , en eld som så småningom började brinna och snön som hade fallit hela dagen, men slutat precis innan brasan skulle tändas. 
Där ryker det lite, kören syns inte ens,
den stod i den uppfällda släpvagnen..

De fick fjutt iaf medan vi gick  10 min runt området, dvs Matteuskyrkan


En annan kväll härförleden hände det sig att vår granne tvärsövergatan råkade vara ute samtidigt som vi. Då träffade vi den bedårande labradåran Moa på var sida staketet, men matten inviterade henne till en rejsningsstund bland våra snödrivor och hon sa ja direkt. Men jag tror inte att hon fattade att Kairo har världsrekord i trädgårdsrejs bland snödrivor för hon tog paus när Kairo fortfarande hade flera timmars spring kvar i benen. Sen kom hon igen, pausade, kollade matten (hon struntade i sin husse), rejsade, pausade och så där höll vi på ett tag. Ja, inte jag, jag kollade mest att ordningen inte bröts, att alla fattade att jag bestämmer här. Och det gjorde de.
Det där i mitten är inte en pudel, det är en labradortjej, 8 månader.


Idag skulle vi ut som vanligt. Matten hade trott att hon skulle greja med nåt i trädgården men det blev städning av akvariet istället, en mycket trist tillställning om man jämför med att vara ute på tomten och hålla koll på allt. Men majvädret hade tagit fel på månad och trodde att det fortfarande var april, så det blåste, haglade, snöade, solen sken, kom några regnstänk och sen satte det igång från början igen. Därför gick vi in. 
Nu kommer ovädret, nästan hemma.

Vitprickiga! Där bakom  är mattes damm, skymd av torvkanten


Imorgon väntar stordåd för Kairo har jag hört matten nämna om i telefon till lillmatten. Undras vad jag ska göra då? Ligga i bilen och ha tråkigt? Skälla ut nån? Mögla ihop ensam hemma? Undrar en mellanpudel i sina bästa år - Nelsson.

1 kommentar:

Vippson sa...

Bäste kollega, det krävs ofta kraftinsatser för att hålla ordning på lekande labradorer. Utmärkt jobbat! Med vänlig hälsning/Vippson