Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

onsdag 10 maj 2017

Fritt följ och bakdelskontroll

Ja, ni läste rätt! Nu snackar vi hundkurser i högre skolan. Inte för mig, jag fick minsann titta på från insidan av bilen, men Kairo (den stackaren) fick träna, träna, träna på en knappt snöfri grusplan med matte och några andra. Det kallades för fritt följ och verkade mest bestå av att följa efter en backande matte som öste godis ur fickorna och däremellan försökte rädda en leksak från Kairos käftar. Efter det tog de fram en liten pall där han ställde upp framtassarna och sen baxades han runt av matte. Ja ni som vet vad bakdelskontroll är förstår säkert, Till slut ville matte skryta lite så hon lät mig och Kairo byta plats och jag är verkligen fena på det där med pall.
Vid Lulelälvens strand. På andra sidan
har vi varit med Meija- labradåran
salig i åminnelse-  för flera år sen.Innan kursen började tog vi en promenad i närområdet som visade sig vara väldigt nära Luleälven i stans västra utkant. Där snokade vi runt en stund, och hittade t o m knappt utslagna tussilago. Det är vi inte bortskämda med i den här landsänden.

Ikväll var det minst lika kallt som igårkväll men nu var vi bara hemikring. Vi gick ner till sjön, för första gången sen snön försvann. Så här precis efter snön  brukar de vara blött i marken men nu var det blött men fruset så matten klarade sig torrskodd trots bara gympadojjor.
Vid Svartbyträskets strand. Lite öppet vatten även här. Men mest bara is.
Bilden till höger föreställer mig och Kairo uppflugna på ett betongfundament. Månen står precis mitt över Gruvberget, som syns som en upphöjning där mitt i bild, med en vit fläck troligen snö i skidbacken som finns där.


Nu ska vi träna på apporten och allt det där andra till nästa vecka. Ja, jag går ju inte kursen men tror jag kommer att få träna ändå. Vi kan ju inte slita ut Kairo helt, han är inte så träningsminded som jag är. Fritt följ - ingen match för mig, snurra runt på en pall - hur svårt kan de´va´, liksom? - greppa en träapport - kan väl vem som helst om det räcker med att man gapar runt den, varför ha trä i munnen? 
Sen undrar jag vad matte ska ha den här kursen till - startklass lydnad, som den heter. Jag har i alla fall inte tänkt att vara med på nån tävling om nu nån trodde det. Och det har inte Kairo tänkt heller, om jag får bestämma. Vad matten tänkt är det ingen som vet. /Nelsson, the one and only.

(Här har matten kommit med synpunkter: fritt följ herr Nelsson - jo du kan om du anar att det finns GODIS inom räckhåll, snurra runt på en pall - samma sak men där är du snabb, greppa apporten - mening är ett fast grepp och sen släppa på kommando, inte tveksamt nudda med tänderna och sen spotta ut.)


1 kommentar:

Vippson sa...

Bäste kollega! Det är så vi jobbar - låter de andra sköta grovgörat, så plockar vi russinen ur kakan och utför elegant de uppdrag vi finner intressanta. Med vänlig hälsning/Super-Vippson