Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 13 maj 2012

Long time no see

Det var ett tag sedan sist. Under tiden har matten tänkt ut massor med blogginlägg som ni kan läsa rubrikerna till och ev lite kortfattat innehåll i härnedan, kompletterat med några bilder. Resten får ni fylla i själva, använd bara fantasin, tänk på att matten är en surtant något till åren kommen, den ena pudeln lite långsam, tar en sak i taget, förhäver sig icke, den andra pudeln oerhört pigg, snabb, nyfiken och icke-skällig, lillmatten är en trött tonåring och hussens minne är risigt.

En vecka eller lite mer var det nog
Påskhelgen och veckan efter tillbringade de fyrbenta på denna plats http://www.bergsglantanshunddagis.se/2cf3fbda97ea4061a66a35f9725c5f82.html
där de för övrigt även vistas alla dagar som matten jobbar och lillmatten går i skolan. Under tiden passade de tvåbenta på att besöka Riu Palmeras, Playa del Inglés . Man kan ju undra vem som hade det bäst? De fyrbenta i slutstadiet av vårvintern eller de tvåbenta i den inte alltför varma Atlantluften.

I bakgrunden syns hotellet
Blivande agilitystjärna?
Den svarte fyrbente, även kallad Kairo, har med sin matte gått kurs i några veckor. Förberedande agilitykurs. Här verkar han ha varit riktigt i sitt esse. Nu tänker sig hans matte att fortsätta träna denna ädla sport. Pälsen har krympt rejält vid senaste besöket hos saxen - Kairomatten förvandlade ett pälsmonster till något storhuvat kortklippt-här-och-där-fluff - så utställningskarriären den här säsongen läggs nog på hyllan.

Traditioner är till för att följas
Valborgsmässoafton - Sista-april med Uppsalamått mätt - och första maj var det traditionsenligt orkester för lillmatten. Matten och hussen tog de fyrbenta med sig för att lyssna och njuta av marschmusik, vårtal och Vintern Rasat  i vår(?)kvällen respektive Internationalen och Arbetets Söner i 1a maj-vinden. För hu så kallt och blåsigt det var. Rena vintern!
Bodens Blåsorkester



En blåsig och iskall Valborgsmässoaftonskväll

Omorganisation
I hemmet. De fyrbenta har haft mycket att göra med att hålla koll på Snickaren när denne kompetente man bytt ut delar av köket och lagt nya golv i hallen och i lillmattes rum. Och ännu mer koll på matten när hon bar böcker och möbler en kväll i fyra timmar.

Äntligen!
Våren verkar ha kommit även till vår nordliga landsända. Nylandsbäcken som på sommaren är en liten tunn rännil som knappt syns, var för någon vecka sedan en tre meter bred, strid älv bräddfylld av smältvatten. Nu har den krympt igen men träsket har sin vana trogen svämmat över. Idag har de fyrbenta hjälpt matten att börja kratta gräsmattan. Tulpanerna har knoppar, krokusen är överblommad, scillan lyser blå och påskliljorna slår snart ut. Och idag blommar trädgårdens ensamma blåsippa under vinbärsbusken.


10 maj nere vid träsket.

5 maj snöade det hela dagen.


100 år.
Hänvisas till http://www.tankarinutid.blogspot.com/.

1 kommentar:

Majsan sa...

Mycket bra sammanfattat tycker jag.