Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

onsdag 28 mars 2012

Är det våren? Betraktelse.

Inte mycket händer i de fyrbentas liv just nu. Den ena dagen läggs till den andra, ganska lika varandra. De dagar Den Äldre Matten är hemma blir det lite längre promenader på dagarna, nu när ljuset vänt åter och vi har haft en fin tid med lagom kallt och mycket snö. Fram till för ett par veckor sedan. Nu har vårvintern övergått i slaskväder, snödrivorna smälter ihop sanslöst fort och idag tittade tulpanbladen fram i mattens plantering och likaså påskliljornas blad skymtade i de ännu så länge meterdjupa snödrivorna, där det bildats en liten snöfri zon på 3 dm i diameter runt en trädstam där  påskliljorna kommer att blomma om några veckor.

En krokus tittade fram invid husväggen för någon
vecka sedan.


Så här mycket snö var det när krokusen syntes
därborta nästan vid stupröret. Regnmätaren
syns  framtinad som en turkos fläck
där i snödrivan.
Idag har snön dragit sig
bort en dm till från den låga muren i rabatten.
Där ser vi idag tulpanbladen.
 Idag kunde matten konstatera att bäcken har gått upp, åtminstone bitvis, så snart forsar det bort ännu mer snö.

Nelsson och Kairo har mycket att göra så fort de kommer ut. Plötsligt luktar det väl helt annorlunda ute, nu när fjolårsgräset dyker upp igen i vägkanten mer och mer ju längre bort snödrivorna drar sig. Och smutsiga som bara den blir de. Kairo som var till proffsfrisören (hon som drog till Göteborg för några veckor sedan och lämnade våra pälsmonster till sina mattars frisyrövningar i framtiden) för en månad sedan, han ser ut som ett skogstroll igen. Förhoppningsvis kommer hans unga matte att ta hand om hans päls inom kort. Kairo har förresten ikväll börjat förberedande agilitykurs, får se vart det bär hän. Kanske slutar vid förberedande.

På kvällspromenaderna kan vi nu beskåda en sällsynt vacker stjärnhimmel. Den Yngre Matten, som är astronomiskt intresserad, har lärt ut till Den Äldre Matten om Venuspassagen och de synliga planeterna och vi kollar nu av planeterna och nymånen när mörkret lägrat sig. Och i natt var det ett i särklass tjusigt norrsken.

Till sist några bilder från häromveckan, innan dagsmejan började och allt vackert vitt blev svartgrått.


Promenad på träsket i början av mars,
 husse följde med också.


Kairo i långlina kommer på inkallning.


Nylandsbäcken 5 mars. Idag var den öppen bitvis.

-Det finns intressantare saker än
matte att kolla in.


3 kommentarer:

Majsan sa...

Fick en briljant idé! ;o) Den Äldre Matten ville ju pensionera sig. Varför inte passa på att starta en ny proffession? Starta eget trim hemma! Måste finnas fler än ni som saknar rymmerskan (hon som drog till västkusten.

Erika sa...

Ser fram emot bilder på vilda, kreativa pudelfrisyrer nu när ni själva ska skapa!

Chris sa...

Hoppas att även ni börjat få lite mera vårväder och haft en härlig påsk :)

// Chris
www.boxerboxer.se