Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 17 juli 2011

Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Planerad helg: Huligan-Kairo skulle iordningställas på fredagen för utställning x flera under helgen. Först strejkade Metron, sedan funkade Metron men luktade misstänkt bränt, ingen vågade köra den så huliganen fick torkas med handfönen. Blev väl inte helt rak i pälsen om man säger så. Fredag kväll packades större delen av den nödvändiga utrustningen in i bilen och allt var frid och fröjd.
Lördag morgon: tidig uppstigning och frukost före kl 7. Då deklarerar huliganens matte att hon knappt sovit under natten, att hon inte kan andas och att halsen är helt igenkorkad. Efter en kvarts tvekan bestämdes att ställa in lördagens SPKutställning i Överkalix. Den illröda halsen och tillhörande person kurerade sig i soffan hela dagen. Hon gjorde sitt bästa med aktiving av hundarna men det räckte med att sprida ut Frolic för lite nosarbete för hundarna så var hon helt slut.
Söndag: utställning i Piteå och även juniorhandling. Handlern har sett fram mycket mot detta för att ev kunna kvalificera sig till Hund 2011 i Stockholm. Men som det ser ut just nu är beslutet att ställa in (inte ställa ut - hähä) hela morgondagen med förhoppning om att bli frisk snart.
Istället för utställning har Den Äldre Matten ägnat dagen åt att klippa häcken och sedan försökt roa de fyrbenta så gott det gick utan bistånd av Den Yngre Matten. Allt med tanke på att försöka bevara så mycket som möjligt av Kairos välfriserade utseende från fredagen som möjligt mtp ev utställning på söndagen. Men hundarna tänkte inte i de banorna.


De tänkte YES, vi rejsar gräsmattan runt, buskarna runt, rullar runt, kampar om allt möjligt inkl varandras kroppar. Matten tänkte, nä ni ska allt göra något annat också och letade fram de agilityhinder som finns hemma och gjorde en bana enl eget tycke. Kairo har tidigare i veckan visat att agility är en sport för honom.

I expressfart tog han sig runt de fåtal hinder i dålig kondition som den lokala kennelklubben satt upp. Nelsson tyckte att "OK jag kan hoppa över hopphindren och maka mig igenom slalombanan men tro inte att ni får upp mig på något annat". Här hemma blev det hopphinder och tunnlar. Säcktunneln har Nelsson grejat förut men nu sa båda "nää, det där är inget för oss". "Jag kan HOPPA över den", sa Kairo.
Här var det god marginal!

Jag kan jag med!

Den ena tog en annan väg...
För övrigt har matten fyllt på nya fiskar i akvariet under veckan, efter en välbehövlig uppfräschning.


Nu hoppas vi att lillmatte tillfrisknar snart. Hon gjorde ett bra jobb i fredags med huliganens frisyr (fast Den Äldre Matten var den som badade den här gången). I morgon ska bilen tömmas på utställningsgrejer, Piteå slipper konkurrensen av huligan-Kairo.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men hundarna är nog inte så ledsna för att de fick byta aktivitet. Skojsigare att få hoppa hinder än att springa i ringen. Hopp den mindre matten kryar på sig snabbt och slipper att ligga till sängs allt för länge. /Majsan

Erika sa...

Ett sådant där hopphinder köpte jag i vintras att använda när vi tränade i ridhus. Klart prisvärda!