Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 26 juni 2011

Midsommar


- Inte sju sorter men ändå.
Midsommarbuketten.
Vi har träffat Meija, den mycket vänliga labradordamen var på besök hos oss på midsommaraftonen med sina tvåbenta. Kairo blev omåttligt kär i Meija och lämnade henne inte en sekund. Till slut blev han instängd i  hallen ett tag. Lillmatte var bortrest. Meija försökte bada i dammen, som nästan är mindre än hon i storlek.

Matte har ikväll sett två mycket olika TV-program, troligen repriser båda två.
1."Extrema pudlar": Säga vad man vill om pudlar men det är ett släkte som kan se ut precis hur som helst. Och tycka vad man vill om rosa pudlar, randiga pudlar, lejonpudlar, kamelpudlar, röd-gul-blå-gröna pudlar och i alla upptänkliga frisyrer - men mågsidigt utseende kan pudeln ha, och mattarna var oerhört skickliga med sax och klippmaskin. Och när de inte stod på trimbordet verkade dessa pudlar trots allt att leva ett vanligt hundliv med träning och som sällskapshundar.
2. "Vad är en människa?": Psykiatern, professorn och kriminalromanförfattaren Åsa Nilssone svarade på frågor och samtalade med Fredrik Lindström om känslor och varför de tvåbenta reagerar som de gör i olika situationer. Mycket intressant. (Dessutom är Åsa Nilssonne ägare av powder puff-tikarna Zelda och Nemi som hon tränar i bl a freestyle. Hennes blogg http://www.valpenborderline.blogspot.com/  rekommenderas).

Så här ser två mindre extrema pudlar och en labrador ut:
Kairo och Meija.
-Ger du dig, eller?

Inga kommentarer: