Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

onsdag 22 juni 2011

Gällivare t o r

Tidig lördagmorgon ställdes kosan norrut och pudlar och tvåbenta for till Gällivare. Gles trafik - på tio mil endast tio möten... Sedan dök några renar upp, de höll sig i diket. Efter två timmars körning fick den vackra rastplatsen vid Skrövån bli frukostplats kl 6.30 på morgonen. Nelsson hann skälla ut ett par som också fann det lämpligt att rasta där just då. En husbil stod också parkerad där, säkert sov någon i den och fick med all säkerhet sin sömn störd.

I Gällivare var det kallt. Bilen kunde parkeras nära pudelringen, tältet kom på plats trots den något demolerade stålrörskonstruktionen, Kairos matte friserade Kairo som så småningom fick Excellent och CK men blev oplacerad i bästa hane. Domaren Stephen Wheeler var personlig, gav tips och instruktioner om hur klippningen kunde förbättras. Kairos matte var nöjd och tog omedelbart till sig instruktionerna och klippte lite mer på rumpan. Mindre nöjd var hon efter sina egna insatser i juniorhandling där hon placerades som reserv av de fem deltagarna.
Så frampå eftermiddagen, 12 timmar efter starten hemifrån, ställdes kosan söderut igen och de 25 milen avverkades på några timmar med matten bakom ratten, två sovande pudlar i buren, en sovande handler i baksätet och en husse som höll koll på vädret och matade chauffören med choklad.

-Va, har ni inte hört talas om att man ligger till bords?
Nu blir det några veckors uppehåll med utställandet. Mattes semester hägrar några dagar bort, kanske kan det nu äntligen bli lite mer skog igen ett tag för de fyrbenta (och tvåbenta).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till Kairos fina resultat. Skrattar gott åt bilden. De är bra sköna de där killarna.
Med önskan om en riktigt härlig semester
Majsan

Erika sa...

Hoppas att du får en skön semester!

Anonym sa...

Vilken mysig blogg! Er lägger vi till på bloglovin ;)