Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 5 december 2010

2a advent


Vecka läggs till vecka och de följer numera samma mönster:

Måndag-fredag: matten jobbar, går hemifrån tidigt och kommer aldrig hem före kl 18. Lillmatten går i skolan.Hussen rastar de tvåbenta som på kvällarna med sina respektive mattar får mer träning på rundorna än på dagarna. Efter kvällsrundan kan det bli pudelrejs i trädgården om det passar mattarna, nu har ju den stora gropen i gatan flyttat bort till nästa hus.

Lördag och/eller söndag: matten och Nelsson, lillmatten och hennes egen fyrbente vän Kairo tar sig ut till skogen för att de fyrbenta ska få springa av sig all överskottsenergi de samlat under veckan. Hussen följer sällan med, han behöver vila från de fyrbenta. I skogen tränas inkallning - kan man aldrig träna för mycket av! Belöningen blir köttbullar eller annat åtråvärt. Och ibland följer den åldriga labradåran, snart 11 år, med och hennes matte. Som idag t ex. Hon hade fullt sjå att värja sig mot de två pudelkillarna som var på hugget rejält. Idag skulle skogsrundan dessutom passas in bland alla pepparkakor som åkte in och ut ur ugnen stor del av dagen. Halva degen ligger kvar i kylskåpet. Igår tillverkades lussekatter. Och idag har allt avsmakats!

Matte börjar lida av julstressen. Kurs i Stockholm mot slutet av veckan och sedan besöka släkten, inget rejsande i skogen nästa helg för pudelkillarna. Och hur ska matten hinna med allt? Julgardinerna, adventsstjärnan, julklapparna, julstädet, julmaten.....???? Finns bara en lösning: sluta blogga och gör allt annat som inte hinns med!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men ni kan ju alltid Twittra emellanåt ;o)

Själv har jag sedan länge bortrationaliserat julgardinerna. Försökte även slippa undan allt annat krafs som ska upp i fönstrena, men då ställde Husse sig på bakbenen och såg till att det kom på plats.

Ha det så gott
Majsan

Anonym sa...

Tack för inbjudan! Ska meddela resesällskapet att husrum erbjudits om vi styr kosan norröver :D

/Majsan

Boubou sa...

Hej! Äntligen en till pudel här bland bloggarna! Vad kul! Jättebra blogg du har. :)