Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

fredag 24 december 2010

GOD JUL!



Julafton idag och de fyrbenta har haft en tråkig dag med en massa väntan och knappt varit utanför dörren.  De tvåbenta (och de fyrbenta) har haft besök av husses äldste son och hans yngsta barn 1½-åringen som just lärt sig det användbara ordet NEJ! Kan användas i alla sammanhang i den åldern! Denne lille kille fick i ett av sina paket en egen liten hund - en klassisk tax i trä med snöre att dra honom i och en svans som vaggar. Den taxen fick snabbt en långprommis genom vardagsrum, hall och kök.

Matten har stressat som en galning för att få till en någorlunda jul för familjen, där tonåringen har bidragit med att skruva upp gardinstänger och sätta upp julgardiner, baka kakor och städa. Husse har inte varit riktigt på alerten men ändå skaffat den viktiga julgranen.

Matten har också idag insett hur OLIKA de två fyrbenta familjemedlemmarna är:

NELSSON: Brun, 3½ år, rumsren lätt som en plätt utan att man märkte hur det gick till när han var kring 4-5 månader, lugn och sansad för det mesta, kan väl tänka sig att utföra några lydnadsmoment av typen sitt, ligg osv i ett makligt tempo, gillar att ligga på fåtöljens ryggstöd och spana ut över trädgård och gata, missar aldrig att skälla om något händer utanför fönstret, är absolut ingen knähund, fick ett grisöra väl inslaget i julpapper vid julklappsutdelningen på eftermiddagen. Det öppnade han lite i ena hörnet och lät det sedan ligga. Matte tog hand om det, la det på en fönsterbräda och fem timmar senare kom Nelsson på att det låg där, hämtade det, slängde det på golvet ett par gånger och gömde det sedan någonstans i vardagsrummet.

KAIRO: Svart, 8 månader om två dagar, och var nästan rumsren men har nu plötsligt börja skvätta som attan inomhus igen (back to basics kommer att gälla nu en tid för denne kissnödige yngling), pigg som få med massor av energi, lydnadsmoment? njaa, kanske men då går det undan och ska Nelsson träna något så är Kairo först framme för att få belöning oavsett om han var med eller inte, gillar också att spana ut genom fönstret men skäller aldrig på något utom när han alltsomoftast tömmer vattenskålen upp och ner och sedan kör runt överallt med den tomma skålen som han uppfodrande skäller på. Kairo är en knähund av rang, älskar att sitta i knä och kan nästan komma och be om att få bli upplyft. Kairo fick också ett väl inslaget grisöra idag. Han snappade snabbt åt sig paketet, drog iväg in under matbordet, pulvriserade julpappret som grisörat var inslaget i och började sedan tugga ljudligt på grisörat. En timme senare var det borta och Kairo drack en halvliter vatten - kanske därför han just ikväll verkar ha en mikroskopiskt stor (liten) blåsa....

Nu hoppas vi att morgondagen innebär lite mildare temperatur utomhus än den senaste tiden bjudit på så blir det kanske en efterlängtad skogspromenad så de fyrbenta får göra av med lite ackumulerad energi och de tvåbenta får bränna lite av allt de stoppat i sig idag.

Inga kommentarer: