Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 7 februari 2010

Rymmaren!

En rymmare har hittat sin förare! Men har
fortfarande siktet inställt på fjärran.
Notera slafset runt magen = reflexvästen.

Fredagkväll tog matten och Nelsson en av de vanliga kvällsturerna, den till hundtoan. Där hade matten den goda smaken att träna inkallning med Nelsson. Det hade Nelsson inte förstått. Han hade för mycket att göra med att kolla in alla goda dofter som fanns i snön, framför allt de dofter som ledde bort från mattens håll, upp längs vägen vid fotbollsplans långsida, där älgarna uppehöll sig häromsistens. Nelsson fick upp god fart, kopplet slängde efter, matten hojtade för allt hon var värd. Och la in en överväxel hon aldrig använt tidigare och rusade upp längs vägen efter den försvinnande pudelsvansplymen och kopplet som slängde som en orm efter pudelherrn. Samtidigt halade hon upp mobilen och ringde efter En Räddande Ängel - Lillmatten. Flåsande kallade matten på hjälp, Lillmatte slog alla rekord när det gäller att klä på sig och springa mot sin gamla mellanstadieskola. Gemensamt tog de sig sedan fram i snöyran, spåren syntes tydligt efter den snabbfotade rymmaren och hans slängande koppel, längs cykelvägar och villakvarter gick färden fram. Av rymmaren själv syntes inte så mycket som svansplymen ens. Matten och lillmatten såg hur han hade snurrat runt här och där men ingen Nelsson syntes till. De stannade och rådgjorde med varandra och undrade var han var - då plötsligt stod han där! Bakom matten med en uppsyn som vad gör ni? Ska vi göra nå´t nu eller? Då hade ha varit försvunnen i 20-30 min. Kändes som 20 - 30 timmar eller så! I mörkret, i snöyran, sent på kvällen i 15 minusgrader.

Lördagen blev lugnare. Meijas familj var borta över dagen och hon var utlokaliserad några timmar  så matten och Nelsson tog med henne för att titta på när Lillmatte visade Twix, en 11-månaders mellanpudelkille, på inoff. De var ett mycket fint ekipage men det räckte inte ända fram till placering i valpfinalen (cirka 50 deltagare). I kritiken stod i a f  bl a "välvisad". 

 
Twix på inoff 2010-02-06





                            

2 kommentarer:

Majsan sa...

Oj oj oj, sådan obehaglig upplevelse när de försvinner iväg så där och under rådande omständigheter. Puzzel har aldrig dragit iväg på sådana äventyr, tack och lov, för det skulle nog inte mitt hjärta klara av misstänker jag.

Erika sa...

Hujedamej. Kusligt värre! Tur att den lille rymmaren är infångad igen.