Drefvikens Fred Astair

Drefvikens Fred Astair
Nelsson

söndag 16 februari 2014

Upp som en sol... och sen då?

Fortsättningsrallylydnadskursen blev inställd p g a för få deltagare. :(  Men vi kör på ändå och idag har den här matten anmält både herr N och lilla K till inofficiell rallylydnad (träningstävling) för nybörjare. Så nu har vi en hel del att jobba på. Herr N behöver taggas upp i de flesta lägen, medan lilla K behöver taggas ner. Och vad matten behöver är det ingen som vet. Troligen ett helt koppel av vänner med lugnande inverkan. Men det blir i a f en vän, labbematten som är utan hund f n, som följer med och stöttar och håller reda på den hund som inte befinner sig i tävlingsposition.

Vad vi ska träna på förutom upp- och nertaggningen? Troligen allt! Herr N behöver få upp farten, men han kan faktiskt alla moment i nybörjargruppen även om det är lite segt med läggande under gång. Segt är det förresten med det mesta. Sen gör han väl det mesta i fel vinkel och säkert för långt bort från matten.
-Vadå tagga upp?  Ser du väl att jag är taggad?

Lilla K har inte gått nå´n kurs, men det har ju matten. Men han är lättlärd och snabb, lite för snabb kanske. Här behöver vi träna på sitt vid rätt tillfälle och sitta/ligga kvar trots att matten rör sig runt honom. Och säkert en massa annat.
-Tagga ner? Jag? Jag ligger ju här med en bytta!
Jaså, ska du sanda med den?


Så nu kör vi rallylydnad i hallen och på parkeringen vid Colorama. Eller vart vi nu går. Och så tränar vi nu fr o m idag på sociala kontakter med andra hundar. D v s vi har varit på organiserad hundpromenad. Jag måste säga att jag blev lite överraskad över hur bra det faktiskt gick, knappt något dragande i kopplen utan vi följde städat med i gruppen med lagom distans till de andra, en berner sennen, en rottweiler, en lapphund, två kinesiska nakenhundar och en som vi inte vet vad det var. Och så träffade vi en flicka och hennes mamma som inte hade någon hund men ville följa med för att bekanta sig med lite olika raser inför ev hundköp. Så klokt! Så klokt också att de slog följe med oss och provade på lite pudelpromenad och fick lite pudelinformation.

Ja, så där håller vi på. Vi har några veckor på oss till tävlingen.


2 kommentarer:

Erika sa...

Hejahejaheja

Margareta sa...

Hej

Vart är den träningstävlingen?
Och är det för sent att anmäla sig?

Undrar Kulings matte
(vi som också anmält oss till Rallylydnad fortsättning)